MediaWatch

You've got mail, Stavad

- Det viser, at det ikke alene er organisationerne og virksomhederne, der synes, at det er en dum ide at fjerne ordningen - der er bred opbakning bag vores protest, siger Gert Birnbacher, formand for Forening for Dansk Internet Handel.

FDIH har den opfattelse, at en høj Internet-penetration og en veludbygget (hurtig) internetinfrastruktur er afgørende for at Danmark kan opbygge sin digitale konkurrencekraft. Teleliberaliseringen og hjemme-PC ordningen har efter FDIHs opfattelse bidraget væsentligt til, at vi i Danmark har tilfredsstillende digitale konkurrencevilkår.

Denne vurdering har der indtil for en måned siden ikke hersket tvivl om. Den danske hjemme-PC ordning er ved konferencer i ind- og udland blevet fremhævet som model for andre lande. Ikke mindst fordi den sikrer et bredt kompetenceløft.

FDIH har derfor i går - på samme tid som offentliggørelsen af regeringens netværksredegørelse startet Operation Mailstorm http://www.operationmailstorm.dk

I kølvandet på Operation Mailstorm har Birte Weiss i går ved præsentationen af regeringens netværksredegørelse stillet en bevarelse af hjemme-pc ordningen i udsigt.

- Det tyder på, at vi har peget på et meget ømt punkt - nemlig at fjernelsen af ordningen går imod regeringens øvrige planer for netværkssamfundet. Det ville være endnu mere interessant at høre, hvad regeringen vil sætte i stedet, for at opnå de samme mål - øget IT-penetration og IT-aktivering af b-holdet, fortsætter Gert Birnbacher.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs