MediaWatch

Mobiltelefoner hitter UK julehandel

En britisk undersøgelse af 1.000 voksne fortaget af NOP Research Group estimerer, at mobiltelefon branchen kommer til at sælge 4,7 millioner mobiltelefoner i løbet af højsæsonen, skriver ZDNet.

Ejerne af de nye mobiltelefoner er fortrinsvis børn. Et ud af tre mobiltelefoner købt i julesæsonen, vil blive brugt som julegave til et barn under 14 år.

Undersøgelsen viser, hvor stærk en tiltrækningskraft nye mobiltelefoner har blandt børn og unge. Ifølge Colin Strong, der er direktør for analysefirmaet NOP Business, kan resultaterne bruges til at imødekomme nogle af de dystre forventninger til den fortsatte vækst på mobiltelefon markedet, som har været fremsat, og den er helt i tråd med teleoperatørernes forventninger.

De britiske myndigheder er i øjeblikket i gang med at undersøge de mulige helbredsmæssige risici, som der kan være forbundet med brug af mobiltelefoner, men det synes ikke at bekymre de britiske forældre.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs