MediaWatch

Mobiltelefoner hitter UK julehandel

En britisk undersøgelse af 1.000 voksne fortaget af NOP Research Group estimerer, at mobiltelefon branchen kommer til at sælge 4,7 millioner mobiltelefoner i løbet af højsæsonen, skriver ZDNet.

Ejerne af de nye mobiltelefoner er fortrinsvis børn. Et ud af tre mobiltelefoner købt i julesæsonen, vil blive brugt som julegave til et barn under 14 år.

Undersøgelsen viser, hvor stærk en tiltrækningskraft nye mobiltelefoner har blandt børn og unge. Ifølge Colin Strong, der er direktør for analysefirmaet NOP Business, kan resultaterne bruges til at imødekomme nogle af de dystre forventninger til den fortsatte vækst på mobiltelefon markedet, som har været fremsat, og den er helt i tråd med teleoperatørernes forventninger.

De britiske myndigheder er i øjeblikket i gang med at undersøge de mulige helbredsmæssige risici, som der kan være forbundet med brug af mobiltelefoner, men det synes ikke at bekymre de britiske forældre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs