MediaWatch

SMS giver penge i kassen

Ifølge en prognose udarbejdet af dagbladet Børsen vil de danske mobiltelefonselskaber således i år have en indtægt på cirka 315 millioner kroner, som stammer fra danskernes brug af de såkaldte SMS-beskeder. Dette tal er samtidig med til at indikere, at væksten i antallet af SMS-beskeder når op på over 100 procent i år.

Mobilix er det mobiltelefonselskab, som ifølge Børsens prognose tjener flest penge på kundernes brug af SMS. En væsentlig årsag hertil er, at Mobilix har en overvægt af unge kunder, som typisk bruger SMS mere end den øvrige del af befolkningen. I alt stammer cirka 10 procent - eller cirka 80 millioner kroner - af den samlede indtjening for Mobilix fra SMS, skønner Børsen. Det tilsvarende tal for Tele Danmark ligger for eksempel på tre til fire procent.

Erfaringer fra de øvrige nordiske lande viser i øvrigt, at succesen med SMS har været endnu større i disse lande. For eksempel tjener de svenske teleselskaber omkring tre gange så meget per SMS-besked som i Danmark, hvilket vil give en indtægt i år på 1,6 milliarder svenske kroner for de svenske selskaber.

Succesen med SMS betyder, at de danske teleselskaber arbejder på fuld kraft med udvikle nye SMS tjenester.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs