MediaWatch

SMS giver penge i kassen

Ifølge en prognose udarbejdet af dagbladet Børsen vil de danske mobiltelefonselskaber således i år have en indtægt på cirka 315 millioner kroner, som stammer fra danskernes brug af de såkaldte SMS-beskeder. Dette tal er samtidig med til at indikere, at væksten i antallet af SMS-beskeder når op på over 100 procent i år.

Mobilix er det mobiltelefonselskab, som ifølge Børsens prognose tjener flest penge på kundernes brug af SMS. En væsentlig årsag hertil er, at Mobilix har en overvægt af unge kunder, som typisk bruger SMS mere end den øvrige del af befolkningen. I alt stammer cirka 10 procent - eller cirka 80 millioner kroner - af den samlede indtjening for Mobilix fra SMS, skønner Børsen. Det tilsvarende tal for Tele Danmark ligger for eksempel på tre til fire procent.

Erfaringer fra de øvrige nordiske lande viser i øvrigt, at succesen med SMS har været endnu større i disse lande. For eksempel tjener de svenske teleselskaber omkring tre gange så meget per SMS-besked som i Danmark, hvilket vil give en indtægt i år på 1,6 milliarder svenske kroner for de svenske selskaber.

Succesen med SMS betyder, at de danske teleselskaber arbejder på fuld kraft med udvikle nye SMS tjenester.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs