MediaWatch

30 pct. flere hackerangreb

Problemet omfattes med en betydelig diskretion i virksomhederne, som ikke ønsker at sige for meget og dermed gøre opmærksom på sig selv over for de kriminelle elementer i Internet-verdenen, skriver Børsen.

Ifølge Thomas Raschke, der er projektleder for IT-sikkerhed hos IDC er der ingen tvivl om, at der er sket en væsentlig stigning med hensyn til virus- og hackeraktiviteter. Det, mener han, skyldes blandt andet, at Internet-forbruget vokser. Der er kommet mange flere brugere og dermed også flere hackere. Desuden tilbringer brugerne mere tid på nettet, og det giver hackerne større muligheder. Men samtidig er mange virksomheder og private blevet langt mere bevidste om sikkerhedsrisikoen, og det gør det nemmere at afvise angrebene, mener Thomas Raschke.

Det er især de større virksomheder, der vælger at beskytte sig mod hackerangreb og virusser. Torben Skriver Frandsen, der er direktør for Novo Nordisk IT, siger til Børsen, at Novo Nordisk ikke har været udsat for virusangreb siden I Love You i maj. Novo Nordisk betaler et professionelt firma for at forsøge at bryde ind i vores systemer, så de har sikkerhed for, at det ikke kan lade sig gøre. Det eneste, der kan trænge ind er virus, og det skal kun være et par timer gammelt. Ellers har det ikke en chance, mener Torben Skriver Frandsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs