MediaWatch

Yahoo! satser på brugerbetaling

Yahoo!, der er den mest benyttede søgemaskine i USA, genererer 90 procent af sine indtægter fra onlineannoncering. Problemet i den forbindelse er, at annoncesalget i år er faldet, hvilket har betydet et fald i Yahoo's aktier på 84 procent, svarende til et tab i aktiemarkedsværdi på 96 millioner dollar, skriver Bloomberg.

Indføringen af brugerbetaling for visse services og indhold, vil betyde indtjeningsmuligheder for flere hundrede millioner dollar om året for Yahoo. Således vurderingen fra analytikere. Det forventes, at annoncesalget vil vokse med 31 procent i løbet af næste år, hvilket er den laveste vækst siden Yahoo i 1996 introducerede firmaet på børsen i USA. Grunden til at Yahoo's annoncesalg er faldet, er at de mindre internetfirmaer, der udgør 40 procent af Yahoo annoncører, på nuværende tidspunkt er løbet tør for penge.

Yahoo har allerede services med brugerbetaling, såsom en betalingsservice, hvor brugere kan betale deres regninger. Der er også en service, hvor brugerne kan købe personlige e-mail adresser.

Yahoo overvejer derudover at etablere en online musikservice med abonnement.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs