MediaWatch

Telecom Italia Mobile går på opkøb

Telecom Italia Mobile (TIM) har holdt lav profil mens de europæiske mobiltelefoni giganter som Vodafone og Deutsche Telekom har brugt milliarder af euro på at trænge ind på nye markeder i det seneste års tid.

Telecom Italia Mobile er da også blevet kritiseret for at være visionsløs på grund af den passive ekspansionsstrategi, men holdningen hos TIM er, at den der griner sidst griner bedst. For mens de øvrige mobilgiganter i Europa har forgældet sig, er TIM, som har det europæiske kontingents største nationale netværk, i dag helt gældfri.

TIM har endda formået at forøge sin nettokassebeholdning på 1,5 milliarder euro med 5,2 milliarder euro fra en transaktion af ikke stemmeberettigede aktier. Flere af de europæiske mobiltelefon operatører står overfor at skulle afhænde aktiver, for at kunne klare rentebetalingerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs