MediaWatch

Strandhugst i det nordjydske

De ca. 25 selskaber i det nordjyske kan blive endnu mere værd, for i USA koster en tilsvarende udviklings-styrke ca. 80 milliarder kroner. Det skriver Børsen.

Større udenlandske virksomheder har spottet dygtige danske ingeniører i det nordjyske og har allerede været på strandhugst efter de bedste. Ifølge adm. direktør Jørgen Elbæk fra RTX Telecom havde virksomhederne i nordjylland tidligere en tommelfingerregel, der sagde, at en ingeniør havde en værdi på otte-ni million kroner. Men i dag er tallet langt højere, siger han. Det er især udviklingsingeniører, der er en efterspurgt og værdisat vare.

Ifølge adm. direktør Peter Hinrup fra Flextronics i Pandrup er det ikke hvem som helst i Danmark, der er de store beløb værd. Hvis en virksomhed vil købe nogle ingeniører for at spare rekruttering, så tror han, at prisen stadig er omkring de otte-ni millioner kroner, men besidder disse ingeniører en viden, som de gør i Nordjylland, så er prisen langt højere. Specielt hvis de har produkter undervejs, der giver en konkurrencefordel, så vil man betale en formue for sådan et firma, for det er alt-afgørende at være foran i udviklingen, siger han.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs