MediaWatch

USA frygter angreb via Internettet

En topembedsmand fra det amerikanske House National Security Council, som står for at koordinere sikkerhed og beskyttelse af infrastrukturer, foreslår, at den næste præsident iværksætter en indsats, der beskytter økonomien overfor cyberkrigere, skriver Reuters.

Ifølge sikkerhedsrådgiveren Richard Clarke har adskillige lande allerede skabt informations eskadroner til krigsførelse på Internettet, som vil være i stand til at sætte computernetværk ud af spil.

Richard Clarke fremsatte sine forudsigelser på en konference om Internet-sikkerhed i Microsofts hovedkvarter. Clarke påstod desuden af disse organisationer allerede i dag jævnligt rekognoscerer de amerikanske netværk for at foretage registreringer og optegnelser over, hvor netværkene er sårbare for angreb. Og landende gør måske endda mere end de, antydede Clarke.

Clarke forestiller sig et krigsscenarium, hvor der opstår en situation tilsvarende tidligere på året, hvor angreb i cyberspace lukkede Yahoos Internet-portal, eBays auktions service og Amazons handelssite - blot i langt større stil.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs