MediaWatch

USA frygter angreb via Internettet

En topembedsmand fra det amerikanske House National Security Council, som står for at koordinere sikkerhed og beskyttelse af infrastrukturer, foreslår, at den næste præsident iværksætter en indsats, der beskytter økonomien overfor cyberkrigere, skriver Reuters.

Ifølge sikkerhedsrådgiveren Richard Clarke har adskillige lande allerede skabt informations eskadroner til krigsførelse på Internettet, som vil være i stand til at sætte computernetværk ud af spil.

Richard Clarke fremsatte sine forudsigelser på en konference om Internet-sikkerhed i Microsofts hovedkvarter. Clarke påstod desuden af disse organisationer allerede i dag jævnligt rekognoscerer de amerikanske netværk for at foretage registreringer og optegnelser over, hvor netværkene er sårbare for angreb. Og landende gør måske endda mere end de, antydede Clarke.

Clarke forestiller sig et krigsscenarium, hvor der opstår en situation tilsvarende tidligere på året, hvor angreb i cyberspace lukkede Yahoos Internet-portal, eBays auktions service og Amazons handelssite - blot i langt større stil.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs