MediaWatch

Massive hackerangreb afsløret i Danmark

Igennem de seneste måneder er det lykkedes for hackere at skaffe sig adgang til og kontrol over en lang række danske Internetservere, skriver fagbladet Ingeniøren.

Ifølge sikkerhedskoordinator Preben Andersen, fra den danske afdeling af den internationale sikkerhedsorganisation Cert, der har stået for efterforskningsarbejdet drejer det sig om mere end 50 danske servere - primært uddannelsesinstitutioner men også private virksomheder.

De forskellige berørte installationer i Europa er ved at blive underrettet, men Preben Andersen ønsker ikke at oplyse, hvem det drejer sig om.

Preben Andersen siger, at hackerne har været i gang det meste af året, og at Cert opdagede det i slutningen af august. De fik henvendelser fra kunder i Forskningsnettet, der fortalte, at der var noget rivende galt. Nettet var langsomt og overbelastet. Derpå lavede Cert en analyse af trafikken og fik mistanken om hacking bekræftet.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs