TV-stationer taber til antenneanlæg

MediaWatch

- Der er tale om en meget væsentlig afgørelse, som sikrer antenneanlæggenes frihed til at sammensætte sine programpakker ud fra de hensyn, man lokalt ønsker at lægge til grund, herunder prisen på en kanal set i forhold til kvaliteten af indholdet. Derved styrkes i høj grad den lokale demokratiske proces i de brugerejede anlæg, udtaler direktør Søren Birksø Sørensen, Forenede Danske Antenneanlæg, FDA.

FDA har hævdet, at det er antenneanlæggenes ret at afgøre hvilke kanaler, man ønsker at distribuere. På samme måde må det være anlæggene, der skal afgøre om man vil have pakker og i givet fald hvilke kanaler, der skal placeres i hver af disse pakker.

- Kendelsen understøtter disse synspunkter. Det er vi naturligvis meget glade for i FDA, fordi en vigtig del af grundlaget for de brugerejede antenneanlæg netop er den lokale adgang til at træffe beslutninger om blandt andet programfladens indhold og eventuelle opdeling i flere pakker, fastslår FDAs direktør.

Det er altså antenneanlæggene, som træffer afgørelse om hvilke kanaler, man ønsker at distribuere. Samtidig underbygger kendelsen, at det er op til anlæggene at beslutte i hvilke pakker de enkelte kanaler skal placeres, hvis man opdeler sit programudbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også