MediaWatch

Proforma UMTS auktion i Schweitz

De fire schweiziske licenser blev onsdag udloddet med én til hver af de fire deltagere, til en samlet budsum på 205 millioner CHF, det vil sige kun 5 millioner CHF over den totale minimumssum. Det er langt mindre end den schweiziske regering oprindeligt havde ventet, sammenlignet med de tilsvarende auktioner i Storbritannien og Tyskland.

Til trods for at der kun var fire tilbageværende bydere til fire licenser, havde den schweiziske reguleringsmyndighed, ComCom alligevel forventet, at de to mest attraktive licenser ville gå til over minimumsprisen, og at der ville blive en vis kamp blandt byderne om at erhverve de mest attraktive licenser. Kun licens nummer tre gik til over minimumsprisen med fem millioner CHF.

Swisscom og dSpeed - sidstnævnte er et søsterselskab til Tele Danmarks diAx - måtte nøjes med de mindre attraktive licenser nummer 1. og 2., og Orange samt Team 3G vandt de mere attraktive licenser nummer 3. og 4.

Dermed kunne den schweiziske regering vinke farvel til det milliard-provenu fra salget af de fire licenser, som oprindeligt var forventningen efter erfaringerne fra den tyske og britiske auktion over licenser til 3G.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs