Proforma UMTS auktion i Schweitz

MediaWatch

De fire schweiziske licenser blev onsdag udloddet med én til hver af de fire deltagere, til en samlet budsum på 205 millioner CHF, det vil sige kun 5 millioner CHF over den totale minimumssum. Det er langt mindre end den schweiziske regering oprindeligt havde ventet, sammenlignet med de tilsvarende auktioner i Storbritannien og Tyskland.

Til trods for at der kun var fire tilbageværende bydere til fire licenser, havde den schweiziske reguleringsmyndighed, ComCom alligevel forventet, at de to mest attraktive licenser ville gå til over minimumsprisen, og at der ville blive en vis kamp blandt byderne om at erhverve de mest attraktive licenser. Kun licens nummer tre gik til over minimumsprisen med fem millioner CHF.

Swisscom og dSpeed - sidstnævnte er et søsterselskab til Tele Danmarks diAx - måtte nøjes med de mindre attraktive licenser nummer 1. og 2., og Orange samt Team 3G vandt de mere attraktive licenser nummer 3. og 4.

Dermed kunne den schweiziske regering vinke farvel til det milliard-provenu fra salget af de fire licenser, som oprindeligt var forventningen efter erfaringerne fra den tyske og britiske auktion over licenser til 3G.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også