UMTS giver kapitalproblemer

MediaWatch

Hutchison og Mobilcom er to af Europas største mobiltelefon operatører, men alligevel er det angiveligt ikke umiddelbart en let sag for dem, at skaffe de nødvendige banklån til opbygningen af nye UMTS-netværk.

Ifølge nogle af de involverede banker i lånformidlingen, har det taget selskaberne længere tid en forventet at skaffe kapital, skriver Financial Times. Det skyldes blandt andet fornyet frygt for, om 3G mobiltelefoni nu også bliver en profitabel forretning, og at teleindustrien generelt overbelaster kapitalmarkedet i denne tid.

Mobilcoms aktier faldt onsdag 15 procent efter at rapporter havde påpeget, at selskabet ikke vil være i stand til at skaffe den fornødne kapital til at udnytte dets licens i Tyskland. En talsmand for Mobilcom afviser imidlertid rygterne med, at selskabet allerede har sikret sig kredit hos et konsortium af banker, men underskriverne af det 5 milliarder dollar store lån - ABN Amro, Deutsche Bank, Merrill Lynch og SG Investment Banking, har angivelig problemer med at reducere bankernes engagementer i telekom sektoren.

For britiske Hutchison 3G konsortiets vedkommende, der består af Hong Kong baserede Hutchison Whampoa, NTT DoCoMo fra Japan og hollandske KPN, har syv banker indvilliget i at underskrive en lån på tre milliarder engelske pund, men så vidt vides, er det endnu ikke lykkedes konsortiet at skaffe yderligere udlånere til den totale gæld.

Dertil kommer at underskriverne - ABN Amro, Chase Manhattan, Citibank, HSBC, Merrill Lynch, Royal Bank of Scotland og West LB - alle har investeret 375 millioner engelske pund, og det ønsker de at reducere til 200-250 millioner pund.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også