MediaWatch

56 millioner til IT på Bornholm

De knap 56 millioner kroner, der er reserveret til IT- og forsknings-satsningen på Bornholm i perioden 2000-2006, kommer fra henholdsvis Forsknings-, Erhvervs- og Undervisningsministeriet.
- Bevillingen er en håndsrækning fra regeringen og Folketinget til udviklingen af en digital perle i Østersøen. Jeg er sikker på, at bornholmerne vil vide at udnytte de mange muligheder. Øen har i forvejen et godt grundlag med et dækkende højhastighedsnet, så potentialet er stort, siger Birte Weiss.
Af de knap 56 millioner kroner skal de 24,4 gå til projekt Digitalt Bornholm, som skal give et IT-løft til den offentlige forvaltning, erhvervslivet og undervisningsområdet. De resterende 31,5 millioner kroner går til videreførsel og ændring af Bornholms Forskningscenters virkefelt.
Den resterende del af Danmark vil også få glæde af IT-løftet på Bornholm. Blandt andet vil amtet og øens fem kommuner blive frontløbere inden for integreret offentlig forvaltning. Og der vil blive indhøstet projekt-erfaringer med politisk information og debat på Internettet op til de kommende kommunalvalg og Folketingsvalg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs