MediaWatch

56 millioner til IT på Bornholm

De knap 56 millioner kroner, der er reserveret til IT- og forsknings-satsningen på Bornholm i perioden 2000-2006, kommer fra henholdsvis Forsknings-, Erhvervs- og Undervisningsministeriet.
- Bevillingen er en håndsrækning fra regeringen og Folketinget til udviklingen af en digital perle i Østersøen. Jeg er sikker på, at bornholmerne vil vide at udnytte de mange muligheder. Øen har i forvejen et godt grundlag med et dækkende højhastighedsnet, så potentialet er stort, siger Birte Weiss.
Af de knap 56 millioner kroner skal de 24,4 gå til projekt Digitalt Bornholm, som skal give et IT-løft til den offentlige forvaltning, erhvervslivet og undervisningsområdet. De resterende 31,5 millioner kroner går til videreførsel og ændring af Bornholms Forskningscenters virkefelt.
Den resterende del af Danmark vil også få glæde af IT-løftet på Bornholm. Blandt andet vil amtet og øens fem kommuner blive frontløbere inden for integreret offentlig forvaltning. Og der vil blive indhøstet projekt-erfaringer med politisk information og debat på Internettet op til de kommende kommunalvalg og Folketingsvalg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs