MediaWatch

US-aktierne i rødt efter kursfest

Apple, der kom med en profitwarning tirsdag efter børstid og forventer underskud i 4.kvartal førte an i brede fald på omkring 10 procent blandt de store computeraktier. Således var der kraftige fald i IBM, Hewlett-Packard og Dell, der blev nedjusteret af Credit Suisse First Boston. Herudover faldt blandt andet Compaq, Microsoft og Intel.

Faldene fulgte den kraftigste enkeltdagsstigning i Nasdaq børsens historie tirsdag på 10 procent og hvis investorerne tirsdag havde sunget "Happy Days are here again", så blev kursfesten dagen derpå aflyst på grund af et realitetscheck hos investorerne: Nye bekymringer for selskabernes indtjening i lyset af tegnene på aftagende vækst i den amerikanske økonomi.

Herudover blev en del af onsdagens fald også tilskrevet profittaking i de papirer, der særligt havde nyt godt af kursstigningen tirsdag. For en hel del af de store tech-aktier blev det således til et skridt frem og et lige så stort tilbage.

- Selvom vi havde en god dag tirsdag, er der nogle formidable hurdler for aktiemarkedet Den største hurdle er, at mange selskaber vil advare om at deres salg og indtjening vil være lavere end forventet eller forudsagt for fjerde kvartal ... og derfor er det op ad bakke for markedet, udtalte Hugh Johnson, aktiechef hos First Albany til Wall Street Journal.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs