MediaWatch

Årets bedste medier i Sverige

Den svenske avis Dagens Media har offentliggjort sin årlige undersøgelse af, hvilke svenske medier, der af professionelle branchefolk betragtes som de bedste i Sverige. Og ligesom sidste år vandt erhvervsavisen Dagens Industri top-prisen efterfulgt af avisen Dagens Nyheter, mens TV-stationen TV 4 kom ind på tredjepladsen.

Internet udgaven af vinderavisen Dagens Industri, www.di.se, lå endvidere som det eneste Internet medie på top 10 listen med en ottendeplads. Samtidig er di.se det medie af alle medier, som vurderes at have de bedste udsigter for 2001, mens Aftonbladets Internet udgave, aftonbladet.se, ligger på andenpladsen på denne liste. Finanstidningen ligger på en tredjeplads.

I alt er der tre Internet medier på listen over de ti medier, som vurderes at have de bedste udsigter for 2001. Listen kan være med til at give et fingerpeg om, hvilke medier de professionelle medieaktører tror, at læsere og annoncepenge vil flokkes om næste år.

Undersøgelsen er foretaget blandt godt 1000 svenske medierådgivere, annoncører og reklamebureauer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs