Nasdaq sætter rekord

MediaWatch

Drevet frem af positive udtalelser fra Alan Greenspan, bestyrelsesformand i Federal Reserve, den amerikanske centralbank, fik investorerne tirsdag igen lysten til at investere i aktiemarkedet. Greenspan sagde på et møde i New York, at den økonomiske vækst nu var bremset tilstrækkeligt til, at man igen måtte begynde at rette fokus på at skabe bevægelse. Det skriver Financial Times.

Udsigten til mildere økonomiske vinde fra centralbanken sammenholdt med sandsynligheden for en rentesænkning efter seks på hinanden følgende rentestigninger, fik investorerne til at handle flittigt i dagens handel.

Nasdaqindekset oplevede i den forbindelse sin største stigning nogensinde. En stigning på 274.05 indekspoint svarende til 10 procent sendte det hårdt trængte indeks op i et slutniveau på 2,889.80.

Dow Jones og det brede Standard & Poor kunne ligeledes notere pæne stigninger i dagens handel. Dow steg 338.62 indekspoint svarende til 3 procent og sluttede dagen i niveau 10,898.72. Standard & Poor sluttede 51.57 indekspoint svarende til 4 procent højere i niveau 1,376.54.

Telesektorens aktier oplevede pæn fremgang godt hjulpet af finske Nokia's meddelelse om en øget efterspørgsel. Nokia-aktien var den mest aktive på NYSE og steg således mere end 15 procent i dagens handel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også