MediaWatch

Verdens rigeste er i IT-branchen

Den 44-årige William H. Gates III, kendt som Bill Gates, er stadig verdens rigeste mand med en indtjening på 63,000 millioner dollar. Han bliver skarpt forfulgt af den 56-årige Lawrence Ellison Joseph fra Oracle, der høstede 58,000 millioner dollar. På tredjepladsen kommer endnu en Microsoft-mand nemlig den 47-årge Paul Allen Gardner.

Der er 32 debutanter på det anerkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes top 400 liste i år. De fleste er blevet rige via IT-branchen. Men som Forbes lakonisk bemærker: Hvor mange af dem vil være på listen næste år.

IT-branchen leverede nemlig også adskille prominente dropoffs i år: Red Hat's grundlæggere, Robert Young og Marc Ewing, der sidste år debuterede på listen med en indtjening på hver 670 millioner dollar, klarede ikke skærene i år. Forbes mener ikke, at Young og Ewing var "one-hit wonders", men peger faktisk på, at Red Hat faktisk er en sund forretning.

Derimod spås MP3.com's grundlægger, Michael Robertson, store problemer, hvis han gør sig nogle illusioner om at vende tilbage til listen. Med et personligt tab på små 1.4 milliarder dollar skulle hans fravær på listen fremover være temmelig overbevisende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs