MediaWatch

E-handelsmærke for god skik

Baggrunden for uddelingen af e-handelsmærket er, at danske virksomheder har ved handel og markedsføring via Internettet generelt haft problemer med at overholde gældende lovgivning og man ser derfor, at danske forbrugere mangler tillid til Internethandel. Det er set dokumenteret i Forbrugerombudsmandens rapport i oktober, hvor en gennemgang af en række danske virksomheders hjemmesider afslørede en udpræget mangel på kendskab til lovgivningen.

Alle relevante erhvervsorganisationer, HK samt Forbrugerrådet har derfor i fællesskab oprettet en dansk mærkningsordning, der tildeler e-handelsmærket til virksomheder, der lever op til god skik på Internettet og som underkaster sig en kontrol heraf. E-handelsmærket administreres af E-handelsfonden, der er en selvejende institution oprettet af Dansk Dataforening, Dansk Handel og Service, ITK, Dansk Industri, ITEK, Finansrådet, Forbrugerrådet, Foreningen for Dansk Internethandel, Handelskammeret, HK og IT-Brancheforeningen.

Erhvervsministeriet har støttet etableringen af e-handelsmærket med 2,8 mio. kr. Den øvrige finansiering vil blive baseret på sponsorater og indtægter fra godkendelse af virksomhederne. E-handelsfonden opretter desuden en interessedatabase, hvor der anonymt formidles kontakt mellem de godkendte virksomheder og interesserede forbrugere. Indtægterne herfra skal også være med til at finansiere e-handelsmærket.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs