Telenor falder på første børsdag

MediaWatch

I den første handelsdag på Oslobørsen faldt Telenor-aktien først på eftermiddagen med 2,10 til 39,90 norske kroner. Kursen sluttede på 40 norske kroner, og den lavest handlede kurs i løbet af dagen blev på 39,50 norske kroner, skriver Digitoday.

Telenor meddelte imidlertid i fredags, at man grundet de ugunstige markedsforhold havde besluttet at nedsætte den retningsgivende IPO-pris på aktien til mellem 42 og 46 norske kroner, og søndag meddelte det tidligere norske statsejede teleselskab så, at IPO-prisen ville blive 42 norske kroner. Ved den nye prissætning ville børsnoteringen have indbragt Telenor 15,6 milliarder norske kroner.

Prisen på Telenor-aktien blev i november fastsat til mellem 50 og 68 norske kroner, hvilket i alt ville have rejst mellem 18,6 og 25,3 milliarder norske kroner. Der blev i alt omsat for mere end 83 millioner aktier i Telenor, svarende til 3,3 milliarder norske kroner, og det er angiveligt den højeste omsætning en aktie på Oslo Børs nogensinde har udvist.

Handlen med Telenor-aktien startede på Nasdaq børs i dag klokken 15:30 dansk tid. I de første handler blev aktien omsat til 12 11/16 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også