MediaWatch

Telenor falder på første børsdag

I den første handelsdag på Oslobørsen faldt Telenor-aktien først på eftermiddagen med 2,10 til 39,90 norske kroner. Kursen sluttede på 40 norske kroner, og den lavest handlede kurs i løbet af dagen blev på 39,50 norske kroner, skriver Digitoday.

Telenor meddelte imidlertid i fredags, at man grundet de ugunstige markedsforhold havde besluttet at nedsætte den retningsgivende IPO-pris på aktien til mellem 42 og 46 norske kroner, og søndag meddelte det tidligere norske statsejede teleselskab så, at IPO-prisen ville blive 42 norske kroner. Ved den nye prissætning ville børsnoteringen have indbragt Telenor 15,6 milliarder norske kroner.

Prisen på Telenor-aktien blev i november fastsat til mellem 50 og 68 norske kroner, hvilket i alt ville have rejst mellem 18,6 og 25,3 milliarder norske kroner. Der blev i alt omsat for mere end 83 millioner aktier i Telenor, svarende til 3,3 milliarder norske kroner, og det er angiveligt den højeste omsætning en aktie på Oslo Børs nogensinde har udvist.

Handlen med Telenor-aktien startede på Nasdaq børs i dag klokken 15:30 dansk tid. I de første handler blev aktien omsat til 12 11/16 dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs