MediaWatch

Telenor falder på første børsdag

I den første handelsdag på Oslobørsen faldt Telenor-aktien først på eftermiddagen med 2,10 til 39,90 norske kroner. Kursen sluttede på 40 norske kroner, og den lavest handlede kurs i løbet af dagen blev på 39,50 norske kroner, skriver Digitoday.

Telenor meddelte imidlertid i fredags, at man grundet de ugunstige markedsforhold havde besluttet at nedsætte den retningsgivende IPO-pris på aktien til mellem 42 og 46 norske kroner, og søndag meddelte det tidligere norske statsejede teleselskab så, at IPO-prisen ville blive 42 norske kroner. Ved den nye prissætning ville børsnoteringen have indbragt Telenor 15,6 milliarder norske kroner.

Prisen på Telenor-aktien blev i november fastsat til mellem 50 og 68 norske kroner, hvilket i alt ville have rejst mellem 18,6 og 25,3 milliarder norske kroner. Der blev i alt omsat for mere end 83 millioner aktier i Telenor, svarende til 3,3 milliarder norske kroner, og det er angiveligt den højeste omsætning en aktie på Oslo Børs nogensinde har udvist.

Handlen med Telenor-aktien startede på Nasdaq børs i dag klokken 15:30 dansk tid. I de første handler blev aktien omsat til 12 11/16 dollar.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs