MediaWatch

Nye fald på Nasdaq

Torsdag sluttede Nasdaq indekset i 2597,93, hvilket var det laveste niveau siden august 1999. I alt satte indekset 23 procent til i november, og vi skal tilbage til krakket i oktober 1987 for at finde en ligeså dårlig aktiemåned.

Tele Danmark, GN Store Nord og NKT steg henholdsvis 7,8 - 3,3 og 4,4 procent fredag i lyset af stigninger i europæiske teleaktier og at GN Nettest købte en brasilianske distributør AGC. Målt på ugen har denne naturligvis budt på et samlet fald for de danske teknologiaktier. KVX-aktierne sluttede ugen i indeks 751,69 mod 775,64 sidste fredag.

Torsdagens kursfald skyldtes indtjeningsadvarsler fra computerfremstilleren Gateway og producenten af specialchips Altera. Profitadvarslerne førte til markante fald i de store teknologipapirer: Microsoft, IBM, Intel, Hewlett-Packard, Cisco, Sun med flere. Fredagens beskedne stigninger kunne kun i ringe omfang råde bod på skaderne torsdag.

Læs hele artiklen om aktieugen der gik på www.mediawatch.dk under artikler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs