MediaWatch

Nye fald på Nasdaq

Torsdag sluttede Nasdaq indekset i 2597,93, hvilket var det laveste niveau siden august 1999. I alt satte indekset 23 procent til i november, og vi skal tilbage til krakket i oktober 1987 for at finde en ligeså dårlig aktiemåned.

Tele Danmark, GN Store Nord og NKT steg henholdsvis 7,8 - 3,3 og 4,4 procent fredag i lyset af stigninger i europæiske teleaktier og at GN Nettest købte en brasilianske distributør AGC. Målt på ugen har denne naturligvis budt på et samlet fald for de danske teknologiaktier. KVX-aktierne sluttede ugen i indeks 751,69 mod 775,64 sidste fredag.

Torsdagens kursfald skyldtes indtjeningsadvarsler fra computerfremstilleren Gateway og producenten af specialchips Altera. Profitadvarslerne førte til markante fald i de store teknologipapirer: Microsoft, IBM, Intel, Hewlett-Packard, Cisco, Sun med flere. Fredagens beskedne stigninger kunne kun i ringe omfang råde bod på skaderne torsdag.

Læs hele artiklen om aktieugen der gik på www.mediawatch.dk under artikler.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs