MediaWatch

Ny økonomi tager fart i EU

Er der en ny økonomi, og hvilken indflydelse har den i givet fald på væksten i den samlede økonomi? Disse vanskelige spørgsmål har EU-Kommissionen forsøgt at få et overblik over i en ny undersøgelse, skriver Dagens Industri.

EU-Kommissionen konkluderer, at den ny økonomi findes og er karakteriseret ved anvendelsen af ny informationsteknologi, som skaber øget produktivitet, øget beskæftigelse og øget vækst, uden at det fører til højere inflation.

Med baggrund i denne definition er det EU's opfattelse, at EU-landene haler ind på USA og i 2002 vil få den samme procentvise vækst i økonomien som USA. Det sker, når effekterne af den ny økonomi's gennembrud i EU bliver mere tydelige.

En målbar faktor i denne udvikling er blandt andet konstateringen af, hvor meget IT-sektoren står for af det samlede bruttonationalprodukt (BNP). Sidste år var dette tal 6,8 procent i USA, mens det samlede tal for EU var på 4,2 procent.

Men EU er ifølge EU-Kommissionen i kraftig vækst på området og henviser blandt andet til, at antallet af husstande i EU med Internet opkobling er blevet fordoblet inden for det seneste år.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs