Ny økonomi tager fart i EU

MediaWatch

Er der en ny økonomi, og hvilken indflydelse har den i givet fald på væksten i den samlede økonomi? Disse vanskelige spørgsmål har EU-Kommissionen forsøgt at få et overblik over i en ny undersøgelse, skriver Dagens Industri.

EU-Kommissionen konkluderer, at den ny økonomi findes og er karakteriseret ved anvendelsen af ny informationsteknologi, som skaber øget produktivitet, øget beskæftigelse og øget vækst, uden at det fører til højere inflation.

Med baggrund i denne definition er det EU's opfattelse, at EU-landene haler ind på USA og i 2002 vil få den samme procentvise vækst i økonomien som USA. Det sker, når effekterne af den ny økonomi's gennembrud i EU bliver mere tydelige.

En målbar faktor i denne udvikling er blandt andet konstateringen af, hvor meget IT-sektoren står for af det samlede bruttonationalprodukt (BNP). Sidste år var dette tal 6,8 procent i USA, mens det samlede tal for EU var på 4,2 procent.

Men EU er ifølge EU-Kommissionen i kraftig vækst på området og henviser blandt andet til, at antallet af husstande i EU med Internet opkobling er blevet fordoblet inden for det seneste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også