MediaWatch

WAP er som en bar uden drinks

Telefonerne er gode, men WAP-tjenesterne ubrugelige, lyder konklusionen i en ny undersøgelse foretaget af den amerikanske konsulentvirksomhed Nielsen Norman Group, som har specialiseret sig i brugervenlighed. Det skriver digitoday.no.

Undersøgelsen blev gennemført i London med 20 forskellige testpersoner, som blev udstyret med en WAP-telefon henover en uge. Testpersonerne blev stillet over for en række opgaver vedrørende brug af WAP-telefonen og evaluerede deres forsøg både via interviews og egne skriftlige rapporter. Den generelle oplevelse var, at selv helt enkle opgaver krævede for meget tid og slid.

Danskeren Jakob Nielsen var leder af undersøgelsen og konkluderer, at WAP efter hans opfattelse står for Wrong Approach to Portability. Han mener, at teleselskaberne bør bruge kræfterne på at planlægge langsigtede strategier for det mobile Internet i stedet for at spilde tid på at få en masse tjenester ud på kort sigt - tjenester som ikke fungerer ordentligt.

Ifølge Jakob Nielsen er potentialet for det mobile Internet stort men mener samtidig, at en omfattende anvendelse tidligst kan forventes i 2003.

Civilingeniør og direktør i telerådgivningsfirmaet Netplan, Torben Rune, bekræfter undersøgelsens resultat. Han siger: - WAP er stadig meget besværligt at bruge. Og hvad værre er, så har informationsleverandørerne også meget svært ved at sammensætte indhold på en måde som brugerne forstår.

Han tilføjer, at et af de store problemer for WAP er, at den gruppe af virksomheder som udvikler teknikken ikke ønsker at gøre WAP til en åben standard, men krampagtigt holder al udvikling for sig selv. Det giver slet ikke den dynamik i WAP som kendes fra f.eks. udviklingen på Internettet, og derfor giver Torben Rune ikke WAP som teknik mange chancer fremover. Han anbefaler, at man i stedet kigger på løsninger hvor man f.eks. via en håndholdt PC og en mobiltelefon kan gå direkte på det rigtige Internet. - WAP er ikke en fremtidsteknologi, og vil meget hurtigt blive overhalet af andre og bedre systemer, siger han.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs