MediaWatch

Ofir.com under anklage

Det er en række konkurrenter blevet opmærksom på, da deres jobannoncer er dukket op på Ofir.coms nye franske og tyske hjemmeside, skriver Jyllands-Posten.

Ofir.com, har lavet websites i Tyskland og Frankrig som selvstændige jobportaler. I går havde de 26.536 af konkurrenternes jobannoncer. Ifølge Jyllands-Posten er alle annoncerne grebet fra konkurrenternes tjenester ved hjælp af automatiske søgerobotter.

Således har de fem ansatte i Tyskland kun hentet to annoncer hjem ud af 14.638. I Frankrig har de 11 ansatte fået 25 jobannoncer hjem ud af de 11.925 jobannoncer potalen har.

Monster.coms europæiske topchef Andrew Wilkinson protesterer mod Ofir.coms fremfærd, og overvejer at gøre brug af "alle juridiske muligheder, der er til disposition". Bouten mener, at Ofir.coms handlemåde må opfattes som komplet uacceptabel og uetisk.

Adm. dir. Toon Bouten fra svenske Jobline har aldrig hørt om Ofir.com. Men han siger, at hvis Ofir.com tager nogle af Joblines jobannoncer vil han kontakte Joblines advokater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs