MediaWatch

IT-kollaps: Historiens største værditab

Værdier for ikke mindre end 25 norske statsbudgetter er som blæst væk, bare i USA, skriver digi.today.

CNNfn har sammen med analyseselskabet Biriyi Assocates, med udgangspunkt i 280 selskaber, regnet ud, hvor stort værditabet i IT-sektoren har været i tidsrummet marts til november.

Markedsværdien for de 280 selskaber, der er med i Bloombergs Internet-index, faldt med 16 billioner norske kroner. Digi.today sammenligner dette tal med det norske statsbudget, der er på 600 milliarder norske kroner.

Synderne er først og fremmest Cisco Systems Inc, CMGI, Internet Capital Group, Yahoo! Inc og America Online, der står for 30 procent af det dramatiske værdifald.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs