MediaWatch

MTX virus værre end frygtet

Computervirusen MTX angriber Windows systemer på næsten samme måde som Loveletter og Melissa gjorde ved at distribuere sig selv ud via vedhæftede filer til e-mails. MTX går dog et skridt videre, idet den forhindrer de inficerede computere i at kontakte de fleste førende antivirus firmaers website for at hente hjælp til bekæmpelse af virusen.

Virusen er også i stand til at koble sig på websider, hvor den downloader nye plug-in features - programmer der tilfører programmet særlige tillægsfunktioner - skriver Sky News.

Antivirus softwarefirmaet Trend Micro vurderer MTX til at være den mest udbredte virus på verdensbasis. Da MTX blev opdaget i august, blev den kategoriseret som en lav risikovirus, men antivirus specialister opgraderede den hurtigt til at repræsentere en medium risiko. I dag vurderer firmaet bag Norton antivirus system Symantec, at MTX repræsenterer den højeste risiko og advarer om, at den er meget vanskelig at fjerne. Nogle filer vil slet ikke kunne genoprettes.

Det er dog muligt for de nyeste antivirus pakker at identificere og fjerne MTX virusen, hvorfor det er vigtigt ikke at sløse opdateringen af antivirus computersoftware.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs