Teknologiaktier foran mulig nedtur

MediaWatch

Dagens handel med teknologiaktier på Nasdaq kan meget vel gå hen og blive en særdeles negativ affære. Salgsadvarsler fra chipfremstilleren Altera og PC-giganten Gateway fik natten til torsdag dansk tid investorerne til at foretage frasalg, skriver CNN.

Især Gateways salgsadvarsel bekymrer investorerne. Selskabet siger, at salget af PC-ere ikke står mål med det forventede for den traditionelt set gode periode op imod jul. Meddelelsen fik Gateway-aktien til at styrtdykke i den udvidede åbningstid. Et fald på 1,50 dollar i den regulære handel blev fulgt op af et fald på hele ni dollar, svarende til 30 procent. Dermed sluttede aktien 10,50 dollar lavere i kurs 20,50.

Det generelle fald ramte en lang række af de kendte selskaber. På PC-siden kan nævnes selskaber som: Intel, Dell, IBM, Microsoft samt Hewlett-Packard.

Altera faldt ikke som Gateway grundet manglende kundeefterspørgsel. Faldet skyldes i højere grad lagertilpasning. Altera tabte 5,56 dollar og lukkede dagen i kurs 19,88 dollar.Faldet trak ligesom på PC-siden en række af chipfremstillerne med ned.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også