MediaWatch

Teknologiaktier foran mulig nedtur

Dagens handel med teknologiaktier på Nasdaq kan meget vel gå hen og blive en særdeles negativ affære. Salgsadvarsler fra chipfremstilleren Altera og PC-giganten Gateway fik natten til torsdag dansk tid investorerne til at foretage frasalg, skriver CNN.

Især Gateways salgsadvarsel bekymrer investorerne. Selskabet siger, at salget af PC-ere ikke står mål med det forventede for den traditionelt set gode periode op imod jul. Meddelelsen fik Gateway-aktien til at styrtdykke i den udvidede åbningstid. Et fald på 1,50 dollar i den regulære handel blev fulgt op af et fald på hele ni dollar, svarende til 30 procent. Dermed sluttede aktien 10,50 dollar lavere i kurs 20,50.

Det generelle fald ramte en lang række af de kendte selskaber. På PC-siden kan nævnes selskaber som: Intel, Dell, IBM, Microsoft samt Hewlett-Packard.

Altera faldt ikke som Gateway grundet manglende kundeefterspørgsel. Faldet skyldes i højere grad lagertilpasning. Altera tabte 5,56 dollar og lukkede dagen i kurs 19,88 dollar.Faldet trak ligesom på PC-siden en række af chipfremstillerne med ned.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs