MediaWatch

OECD: Tele Danmark skal ikke have UMTS

Forslaget er et led i OECDs anbefaling om at skærpe reguleringstiltag over for Tele Danmark på de markeder, hvor selskabets dominans kan hindre effektiv konkurrence. Af samme grund mener OECD ikke, at Tele Danmark skulle have haft en GSM1800-tilladelse og kunnet byde på FWA-tilladelser.

Forskningsminister Birte Weiss er dog ikke enig med OECD rapportens forfattere:

- Jeg glæder mig naturligvis over, at OECDs rapport indeholder så megen ros for vores indsats på teleområdet. Og som OECD er jeg optaget af fortsat at sikre en effektiv konkurrence på telemarkedet. Jeg tror dog, at man har hæftet sig for meget ved forældede tal for Tele Danmarks markedsandele, og jeg mener bestemt ikke, at Tele Danmark skal afskæres fra nye telemarkeder.
Forskningsministeren understreger endvidere, at OECD overdriver den negative priseffekt af, at Danmark først indfører en ny prismodel for samtrafik ultimo 2002.

- Vi har strammet vores regler for at sammenligne samtrafik-priser med bedste praksis i udlandet, så de danske priser skal kunne måle sig med de billigste i udlandet. Derfor vil der højest være tale om en kort forsinkelse, inden prisnedsættelser i bare et andet land slår igennem herhjemme.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs