MediaWatch

Mobiltelefon bliver betalingsværktøj

I begyndelsen af året havde Mobilix verdenspremiere på en betalingsløsning til køb af forudbetalt taletid med gængse debit-/ kreditkort. Mobiltelefonkunder behøver herefter ikke skrabekort, men kan selv udføre købet af nye taletidsmoduler trådløst via deres mobiltelefon.

Mobilix og PBS samarbejder om at gøre mobiltelefonen til en personlig betalingsterminal til fjernbetalinger. Med mobiltelefonen i hånden vil man kunne handle og betale både på Internettet - via selve mobiltelefonen (WAP) eller via pc'en på forretningens website - og ved almindeligt telefonsalg.

Mobiltelefonen indeholder adgang til et betalingskort, som knytter sig til mobiltelefonnummeret. Man handler og betaler ved at opgive sit mobiltelefonnummer i stedet for kortnummer, og man godkender betalingen på telefonen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs