MediaWatch

Mobile betalinger boomer

Mobil selskaberne tjener i dag en stor del af deres penge på, at folk taler i mobiltelefon sammen. Men dette vil ifølge blandt andre Sonofon og Nokia ændre sig, når der i 2003 vil være flere mennesker koblet op til Internettet via mobiltelefonen end via en PC.

Overgangen til det mobile Internet medfører, at data-transaktioner bliver den primære indtægtskilde, og så vokser også de mobile betalingsløsninger frem, skriver Børsen.

Den afgørende forskel ved introduktionen af det mobile Internet er, at mobilbrugeren - i modsætning til i dag - konstant vil være koblet op til Internettet via mobiltelefonen. Dermed vil brugerne ikke skulle betale for opkoblingstid, men for de ydelser, de benytter sig af. Og her kommer de såkaldte micropayments ind i billedet, det vil sige en betalingsløsning, hvor brugeren betaler et ganske lille beløb for de enkelte ydelser, som brugeren benytter sig af.

Håndteringen af de mange små-betalinger via det mobile Internet betyder, at netoperatørerne selvstændigt eller i samarbejde med finansielle institutioner vil udvikle betalings-systemer, som særskilt er målrettet mod mobiltelefonens nye anvendelsesområde.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs