MediaWatch

Berlingske solgt til norsk koncern

Efter at en lang række af Nordeuropas store medievirksomheder har vist interesse for at købe den danske mediekoncern, som blev sat til salg i foråret, står det i dag klart, at det er Orkla, der overtager Berlingske koncernen.

Orkla Medias direktør går til opgaven med en vis ydmyghed og mener, at Orkla Media kan lære af Berlingske, skriver Berlingske Tidende.

Det var en enig norsk Orkla bestyrelse, der godkendte købet af den danske avis-koncern. Det er endnu ikke oplyst, hvor meget industri- og mediekoncernen Orkla har måtte betale for det danske avis-hus.

Handlen er betinget af, at konkurrencemyndighederne giver sin tilladelse, ligesom handelen skal godkendes af Orklas bedriftsforsamling, hvilket ventes at ske den 5.december. Ifølge Berlingske Tidende vil den endelige overtagelse ske den 15. december 2000.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs