MediaWatch

Nyt dansk e-handelsmærke

E-handelsmærket vil være det synlige tegn på, at virksomhederne forpligter sig til at efterleve god norm for handel og markedsføring på Internettet, og at virksomhederne frivilligt underlægger sig en løbende kontrol.

E-handelsmærket er et resultat af initiativet e-fokus, der er et samarbejde mellem regering, erhvervsliv og interesseorganisationer med det formål at oplyse om og fremme brugen af Internettet og elektronisk handel i Danmark. Bag e-handelsmærket står en meget bred kreds af både forbruger-, erhvervs- og lønmodtagerorganisationer, der i fællesskab er nået til enighed om et sæt regler for, hvordan virksomheder bør drive forretning på Internettet:

Dansk Dataforening, Dansk Handel og Service, ITK, Dansk Industri, ITEK, Finansrådet, Forbrugerrådet, Foreningen for Dansk Internethandel, Handelskammeret, HK og IT-Brancheforeningen. Organisationerne har stiftet E-handelsfonden, der skal drive mærkningsordningen.

Etableringen af e-handelsmærket er støttet af Erhvervsministeriet. Driften af mærkningsordningen vil blive dækket af indtægter fra de tilsluttede virksomheder og fra en interessedatabase, hvor interesserede forbrugere kan komme i kontakt med de virksomheder, der har mærket. E-handelsfonden er samtidig i færd med at skaffe sponsorer til markedsføringen af e-handelsmærket.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs