Europa ramt af Playstation2 feber

MediaWatch

Drevet frem af skyhøje forventninger til Sony's nye spilkonsol, samt en udsættelse på en måned grundet manglende komponenter på fabrikken i Japan, gik folk nærmest amok, da Playstation2 ramte de europæiske butikker natten til i dag, skriver CNN.

Butikkerne holdt ekstraordinært åbent fra midnat og med udsigten til langt færre konsoller end aftagere, kom det til tumultagtige scener foran flere forhandlere i nat. Ifølge en talsmand for Sony kostede jagten på den nye Playstation sågar tre kunder kvæstelser, i forsøget på at komme først hos en forhandler på Champs Elysées.

Efterspørgslen på Playstation2 er allerede så stor, at prisen er blevet drevet op mod noget nær det dobbelte af den officielle detailpris, der er sat til mellem 2900 og 3400 kroner per maskine. Dette oplyser online auktionssitet QXL.

Sony, der har postet store summer i markedsføringen samt udviklingen af sin nye konsol, forventer i løbet af den kommende uge at runde en halv million solgte enheder.

Tallet forventes med udgangen af 2000 at nå en million og fra slutningen af første kvartal 2001 tre millioner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter