MediaWatch

Ericsson retter fokus mod 3G

Selskabets målsætning skal, ifølge Mats Dahlin direktør for Ericsson's profitable systemdivision, opfyldes ved at koncentrere sig om at øge salget samt sikre en effektiv markedsføring af divisionens produkter. Dernæst vil man, når volumensalget af 3G telefonien forventes at sætte ind omkring 2003-2004, koncentrere sig om at omkostningsreducere, skriver Reuters.

Dahlin forudser, at den hårde konkurrence i sektoren i den nærmeste fremtid vil kunne medføre et fald i divisionens marginale vækstrate. Ericsson's systemdivision står i dag for 70 procent af selskabets samlede salg.

Ericsson vil søge, at kompensere for de indledningsvist lavere vækstrater i 3G systemerne ved at fortsætte udviklingen af anden generations systemerne, herunder den verdensomspændende GSM-standard.

I den forbindelse sætter selskabet sin lid til forventningen om, at GSM-markederne i henholdsvis USA, Sydamerika, Østeuropa, Rusland samt Asien vil opleve en høj vækstrate i de kommende år.

Offentliggørelsen kom for sent til at udøve indflydelse på selskabets aktie på Stockholm børsen. Aktien faldt dog 0,58 procent på Nasdaq og lukkede i kurs 10 ¾.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs