MediaWatch

Dot.com blodbad fortsætter

Internet selskabet Yahoos aktie er røget ned på det laveste kursniveau i to år, i mandags faldt det højteknologiske Nasdaq-indeks til det laveste niveau i tretten måneder og Nasdaqs gennemsnitskurser er faldet med over 40 procent siden april.

- I de næste to eller tre uger vil der blive ryddet op i teknologiaktierne, og det vil betyde, at resten af overvurderingen stort set vil blive klemt ud af dem, siger Stanley Nabi, der er administrerende direktør i Credit Suisse Asset Management til dagbladet Information.

Patrik Brummer fra den svenske hedgefond, Zenitfonden, der forvalter omkring 10 milliarder kroner mener, at hele børsfremgangen for teknologiaktier siden sommeren 1998 skal væk, og at den amerikanske teknologibørs Nasdaq burde halveres i forhold til dagens niveau.

En af verdens førende innovationsøkonomer, professor ved universitetet i Sussex, Christopher Freeman, sammenligner overfor Information euforien om Internettets og de nye dot.com-selskaber med børskrakket i 1929 på Wall Street:

- Folk bliver fascineret af en ny teknologi, og begynder at spekulere i selskaber uden rigtigt at vide, om de vil give et afkast. Det skaber let en spekulationsboble. Det skete med radioteknologien i 20'rne, og det er sket igen med informationsteknologien. Nogle netvirksomheder er hen over natten blevet en 'succes', der er milliarder af dollar værd, før de overhovedet har solgt noget, og få måneder senere er de sunket sammen uden at have efterladt sig et spor, siger Freeman, der mener, at situationen i dag ser faretruende ud.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs