MediaWatch

Freeserve og Wanadoo forhandler opkøb

Aktiemarkedet reagerede således positivt ovenpå bekræftelsen af, at Freeserve har indledt forhandlinger med France Telecom's ISP Wanadoo. Planen, hvis den gennemføres, er, at Wanadoo skal overtage den engelske ISP, skriver Financial Times.

Freeserve har siden det i juni måtte opgive lignende forhandlinger med Deutsche Telekom's ISP T-Online, været omgærdet af betydelig usikkerhed. Dette har blandt andet bevirket, at selskabets aktie har tabt to-tredjedele af sin værdi.

Kilder tæt på forhandlingerne siger, at det endnu er for tidligt at afgøre, om handlen bliver til noget. Freeserve fører således sideløbende forhandlinger med andre selskaber. Blandt disse nævnes engelske Energis som en af mulighederne.

Handlen, der vil være Wanadoo's til dato største, vil i givet fald tage form af et rent aktiebytte og vil drive konsolideringsbølgen i den europæiske internetsektor fremad. Denne har i den seneste tid været på vågeblus grundet blandt andet usikkerhed omkring aktiepriserne.

Den franske ISP har tidligere købt aktiver i Danmark, Belgien samt Spanien og vil, såfremt det får held til at sikre sig Freeserve, effektivt blokere for T-Online's penetration af det britiske marked.
Freeserve's aktie steg 11 procentpoint efter offentliggørelsen om de indledte forhandlinger, der hvis de bliver gennemført, vil kunne koste Wanadoo i omegnen af 2,5 milliarder dollar.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs