Yahoo-aktie når laveste niveau i to år

MediaWatch

Investorerne er i kølvandet på de offentliggjorte rapporter, der spår en umiddelbar nedgang i onlineannonceringen, begyndt at sælge ud af deres Yahooaktier. Selskabets aktie faldt således 15 procent i dagens handel på Wall Street og sluttede 7,19 dollar lavere i kurs 41,69 dollar, skriver CNET.

Rapporterne fra henholdvis Merrill Lynch's Henry Blodget og Morgan Stanley Dean Witter's Mary Meeker har således spået en umiddelbar nedgang i indtjeningen associeret med onlineannoncering. Dette er noget, der ifølge de to analytikere især forventes at ramme de selskaber, som henter en væsentlig del af deres indtægter via denne model.

Meeker vurderer således, at Yahoo har 30 procents chance for at misse omsætningsmålene i de næste to kvartaler. Blodget sagde i sin rapport, at selskabet idet det for op imod 90 procents vedkommende henter sine indtægter fra reklamer, risikerer at få svært ved at overbevise investorerne i den nærmeste fremtid.

Robertson Stephens analytiker, Lowell Singer, maner dog til besindighed og siger, at et overnervøst marked, hvor negative tendenser har det med at blive forstærket, gør, at visse aktier i øjeblikket bliver ramt disproportionalt hårdt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter