MediaWatch

Yahoo-aktie når laveste niveau i to år

Investorerne er i kølvandet på de offentliggjorte rapporter, der spår en umiddelbar nedgang i onlineannonceringen, begyndt at sælge ud af deres Yahooaktier. Selskabets aktie faldt således 15 procent i dagens handel på Wall Street og sluttede 7,19 dollar lavere i kurs 41,69 dollar, skriver CNET.

Rapporterne fra henholdvis Merrill Lynch's Henry Blodget og Morgan Stanley Dean Witter's Mary Meeker har således spået en umiddelbar nedgang i indtjeningen associeret med onlineannoncering. Dette er noget, der ifølge de to analytikere især forventes at ramme de selskaber, som henter en væsentlig del af deres indtægter via denne model.

Meeker vurderer således, at Yahoo har 30 procents chance for at misse omsætningsmålene i de næste to kvartaler. Blodget sagde i sin rapport, at selskabet idet det for op imod 90 procents vedkommende henter sine indtægter fra reklamer, risikerer at få svært ved at overbevise investorerne i den nærmeste fremtid.

Robertson Stephens analytiker, Lowell Singer, maner dog til besindighed og siger, at et overnervøst marked, hvor negative tendenser har det med at blive forstærket, gør, at visse aktier i øjeblikket bliver ramt disproportionalt hårdt.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs