MediaWatch

Microsoft indleverer forsvar til EU

EU-kommissionen er i gang med at undersøge, om der er belæg for at kræve en ændring af Microsofts nuværende praksis med hensyn til at dele vital information med samarbejdspartnere henholdsvis konkurrenter, skriver Wall Street Journal.

Microsoft afleverede i fredags en række udtalelser og undersøgelser til Europakommissionens konkurrenceafdeling. Det sker i et forsøg på af afværge et eventuelt krav fra kommissionen, som i princippet kan komme til at betyde, at verdens største softwarefirma skal dele de samme informationer med sine konkurrenter, som de i dag gør med sine samarbejdspartnere.

Ifølge en talskvinde fra kommissionen, Amelia Torres, har Microsoft svaret på kommissionens forespørgsel, og det er nu op til kommissionen at gennemgå den store mængde dokumenter, så de kan finde en afgørelse på, om Microsoft har overtrådt europæisk lovgivning.

Hvis kommissionen konkluderer, at Microsoft har handlet i strid med EU-lovgivningen, kan et efterfølgende krav få vidtgående konsekvenser ikke alene for Microsoft's PC- og serversoftware forretninger, men også for leverandører af software til mobiltelefoner, PDA'ere og interaktive set-top bokse til TV.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs