MediaWatch

DR og TV 2 får ros

Rigsrevisionen offentliggjorde tirsdag en rapport om DR og TV 2s produktivitet og public service fra 1990 til 1999. DR og TV2 skal ifølge loven hvert år offentliggøre public service-regnskaber, der fortæller om stationernes mål for deres programvirksomhed.

Rigsrevisionen skriver i sin rapport, at regnskabernes informationsværdi er øget betydeligt siden det første kom i 1997. Specielt fremhæves DRs evne til at formulere målene - de indeholder flere aspekter ved programvirksomheden og er mere konkrete end TV2s, hedder det i rapporten.

- Der er stor politisk bevågenhed netop omkring vores evne til at leve op til public service-forpligtelserne, og derfor er det selvfølgelig ekstra glædeligt, at Rigsrevisionen er tilfreds med den måde DR - og TV 2 - i praksis informerer omverdenen om, hvor meget vi producerer af hvilke programmer og til hvilken pris, siger generaldirektør Christian S. Nissen og tilføjer, at det er glædeligt, at Rigsrevisionens gennemgang tegner et langt mere positivt billede af DRs udvikling i de senere år, end det billede der ofte tegnes af DR's mange kritikere.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs