MediaWatch

SAP mister medarbejdere

Ifølge en intern statistik udarbejdet af SAP's personalechef Claus Heinrich er fluktuationsraten, det vil sige antallet af beskæftigede sat op imod antallet af frivillige opsigelser, steget fra 8,6 procent sidste år til 10,7 procent i årets første ni måneder, skriver Financial Times Deutschland.

Tallet vækker bekymring, især set på baggrund af at selskabet frem til 1999 havde vist sig immun overfor opsigelsestendenserne i informationsteknologi branchen. Dog viste selskabet svaghedstegn i USA, hvor det på grund af et efterslæb på visse softwaresegmenter, haltede efter konkurrenterne.

Målt på regioner er det især i Asien, at SAP oplever den største medarbejderflugt. De seneste tal melder således om en opsigelseskvotient på 17,3 procent. I Nord -og Sydamerika ligger tallet på 14,3 procent, mens Europa foreløbig klarer sig bedst med en kvotient på 7,9 procent.

Opsigelserne undrer såvel analytikere som SAP's egen ledelse. Den høje vekselrate rammer traditionelt set mindre og yngre selskaber, hvilket SAP med sine 28 år i branchen samt godt 22000 medarbejdere ikke kan kategoriseres som.

SAP's transformation fra softwareselskab til udbyder af internetplatforme nævnes som en mulig årsag til medarbejderflugten.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs