MediaWatch

USA-konsulentfirma afskediger 1000

Konsulentmarkedet inden for den ny økonomi er i dyb krise. Nu tager verdens største Internet selskab inden for konsulentbranchen, amerikanske marchFIRST, konsekvensen og afskediger 10 procent af medarbejderstaben, skriver digitoday.no.

Det amerikanske selskab skal spare 100 millioner dollar om året - cirka 865 millioner kroner - ved at skære i omkostningerne og strømline selskabets forretninger.

Direktør for marchFIRST, Thomas Metz, har givet udtryk for, at afskedigelserne vil ramme såvel selskabets hovedkontor som de tre forskellige fagområder, som selskabet beskæftiger sig med: teknologi, strategi og mærkevare-opbygning.

Til forskel fra mange andre konsulent firmaer ligger problemet for marchFIRST ikke i, at mange dot.com virksomheder er gået ned eller har skruet ned for markedsføringen. Tværtimod har marchFIRST flest kunder fra "den gamle økonomi" - typisk store dominerende selskaber fra Fortune 1000-listen. Men også disse selskaber har lært af markedsudviklingen og er blevet mere tilbageholdende med nye tiltag inden for den "ny økonomi", og det rammer nu marchFIRST.

Aktieværdien for marchFIRST er i alt faldet ikke mindre end 95 procent fra 81,13 dollars på sit højeste til det nuværende niveau på cirka fire dollar.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs