MediaWatch

SOL rammer hidtil laveste værdi

SOL er Norge's ubestridt største website og for mange nordmænd selve symbolet for Internet branchen i Norge. Men på børsen har SOL langtfra vist sig som nogen positiv leder af branchen, skriver nettavisen.no.

Alene i dag har SOL tabt 14 procent af aktieværdien, hvorved selskabets værdi ramte sit hidtil laveste niveau på 1,7 milliarder norske kroner. Det betyder, at selskabet i dag er to milliarder norske kroner mindre værd, end da det gik på børsen i juni måned. Dermed er værdien af selskabet faldet med 56,4 procent siden den højeste vurdering midt i juli måned, hvoraf 40 procent er mistet inden for den seneste måned. Dette fald er kraftigere end for nogen af europæisk eller amerikansk portal.

Nettavisen vurderer, at årsagen til det markante fald på børsen i dag skyldes, at SOL før weekenden fremlagde et regnskab, som viste, at den livsnødvendige vækst i selskabet er stoppet. Der er langt igen før selskabet opnår en lønsom drift, og så længe brugermassen ikke øger, stiger indtægterne heller ikke, skriver Nettavisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs