MediaWatch

Mobil-magt til Nokia

Spådommene om Nokia's fortsatte succes på mobil markedet kommer efterhånden i en lang række fra teleanalytikere verden over. Og spådommene drejer sig om, at Nokia forventes at give sine værste konkurrenter som Ericsson, Motorola og Siemens baghjul på mobil-området, skriver Dagens Industri.

For eksempel forventer amerikanske Merrill Lynch, at Nokia i 2004 vil have en markedsandel på 40 procent mod de nuværende cirka 30 procent. En række svenske analyseselskaber forventer imidlertid, at Nokia når en markedsandel på de 40 procent allerede i 2002.

En af taberne forventes ifølge Merrill Lynch at blive Ericsson, hvis markedsandel forventes at falde fra de nuværende 11 procent til 9 procent i 2004. Prognoserne for Ericsson er generelt ikke gode, hvilket selskabet forsøger at gøre noget ved. I fredags præsenterede Ericsson for eksempel tre nye topchefer som et led i forsøget på at styrke selskabet på mobilsiden.

Heller ikke Motorola forventes at kunne følge med Nokia, idet Merrill Lynch vurderer, at en nuværende markedsandel på 18 procent falder til 16 procent i 2004. Siemens forventes at rykke fra 5 procent til 8 procent og vil således nærme sig Ericsson men fortsat være miniput i forhold til Nokia.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs