MediaWatch

Lav vækst hos PC-producenter

Svenske Finansavisen meddeler, at tal fra analysebureauet Dataquest viser, at PC-producenterne kæmper med lav vækst i PC-markedet. Det europæiske PC-marked voksede med 9,9 procent i tredje kvartal mens væksten i Norge var på små 2,2 procent.

- Hvis vi kigger på desktop-markedet i årets tredje kvartal så er det faldet med 16 procent. Hele desktop-markedet ligger 20 procent under, hvis vi sammenligner med kvartalet i fjor, siger Inge Knutsen, markedsdirektør i Compaq Norge, til Finansavisen.

Lyspunktet på det triste PC-marked er, at der stadig sælges flere bærbare PCer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs