MediaWatch

.dk dur ikke til danske virksomheder

Ifølge morgenavisen Jyllands-Posten vil danske virksomheder ikke benytte dansk på deres hjemmesider.

A.P. Møller har engelsk som hovedsprog, men da de lavede deres hjemmeside, overvejede de, om den skulle være på både dansk og engelsk. Men da 99,9 procent af A.P. Møllers kunder er udlændinge, derfor faldt valget på engelsk, forklarer informationschef Jette Clausen fra A.P. Møller, der understreger, at de aldrig har fået klager over det manglende danske sprog på deres site.

Men i udlandet benytter mange store selskaber deres originalsprog som det primære "indgangs-sprog" på deres hjemmeside. Ifølge Jyllands-Posten har franske koncerner som Elf, Renault, Canalplus, Alcatel og Danone alle fransk på deres hjemmeside på det franske domæne .fr. I Tyskland er hjemmeside-sproget hos BMW, Volkswagen, BASF og SAP tysk på domænet .de for Tyskland. Og finske Nokia åbner på finsk, når man beder om nokia.fi.

Men der får ikke de internationale danskere til at vakle:

- Vores koncernsprog er engelsk. Den største del af vores kunder og medarbejdere taler engelsk. Vi overvejer dog at lægge fondsbørsmeddelelserne ud på dansk også. Men alting koster penge, siger koncerninformationschef Anders Hundahl, Danisco.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs