MediaWatch

Telenors børsnotering værdisat

Noteringen, der oprindeligt var sat til en værdi af godt 120 milliarder norske kroner, er grundet den generelle afmatning i teleaktierne blevet nedjusteret til et beløb i størrelsesordenen 70 til 95 milliarder norske kroner, skriver Financial Times.

Stykprisen per aktie bliver på den baggrund på mellem 50 og 68 kroner og noteringen, der er den største i norsk historie, vil finde sted på Nasdaq og Oslo børsen.

Konkurrencen om at få teleinvestorernes opmærksomhed vil i de kommende måneder tiltage, idet selskaber som Deutsche Telekom, Vodafone, France Telecom, British Telecom samt Telefónica alle vil udbyde andele af deres mobilforretninger.

I broderlandet Sverige måtte Telenors svenske konkurrent, Telia, i kølvandet på en lignende børsnotering, se sin aktie falde med godt en tredjedel. Konsekvensen af denne nedgang blev, at selskabets administrerende direktør samt økonomidirektøren valgte at forlade deres poster.

DnB Markets, investeringsafdelingen i Norges største bank, samt den amerikanske investeringsbank Goldman Sach forestår salget af Telenor.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs