MediaWatch

Usikkerhed om Internet annoncemarked

SOL's koncernchef Birger Steen har i forbindelse med det nylige kvartalsregnskab fra SOL annonceret, at selskabet satser på at blive førende på alle de nordiske markeder. Imidlertid frygter selskabet, at annoncemarkedet på Internet går hårde tider i møde, fordi mange dot.com virksomheder enten er lukket eller har skruet ned for markedsføringen, skriver digitoday.no.

-Fjerde kvartal bliver hårdt og meget spændende, sagde Birger Steen således, da han i går præsenterede forventningerne til fjerde kvartal. Han peger på, at krisen i dot.com branchen kan risikere at ramme SOL hårdt, fordi dot.com virksomheder har stået for næsten halvdelen af annonceindtægterne til SOL.

Pessimismen omkring Internet annoncemarkedet deles blandt andet af en Nordens største mediekoncer, Schibsted. Koncernchef Kjell Aamot henviser til, at de mange dot.com dødsfald og det deraf følgende stramme kapitalmarked sætter en naturlig stopper for væksten. Aamot tror, at Internet annoncemarkedet fortsat vil vokse, men da kun med 20-50 procent og ikke de 100 procent, som mange andre aktører taler om.

Aamot er dog fortsat optimistisk omkring Schibsteds Internet aktiviteter. Koncernens Internet aviser har hidtil i år omsat for 146 millioner norske kroner mod 49 millioner norske kroner i samme periode sidste år - næsten alt sammen fra annoncer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs