MediaWatch

Lynindgreb mod hjemme-PC-ordning

Skatteminister Ole Stavad (S) er nu klar til et lynindgreb, der vil stoppe de yderst populære hjemme-PC-ordninger, hvorefter tusindvis af medarbejdere er gået lidt ned i løn mod at få computer med udstyr stillet op i privaten, skriver Jyllands-Posten.

Stavad bringer forslaget på banen i dag og han oplyser til Jyllands-Posten at han allerede ved hjælp af SF og Enhedslisten har sikret sig et flertal for forslaget.

Venstres IT-politiske ordfører, Kristian Jensen, er rystet over forslaget og kalder det for en bombe under den altomfattende IT-udvikling i Danmark. Direktør Tony Franke, Dansk Dataforening, mener også at forslaget er uheldigt. Han kalder det et dødsstød mod udbredelsen af computere og der vil ødelægge det kompetenceløft som den hidtidige ordning med medarbejderfinansiering har sikret. Stavads forslag vil medføre, at det fremover kun vil være specialmedarbejdere og højtlønnede der vil få stillet en PC'er til rådighed, siger Tony Franke.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs