MediaWatch

Public service kontrol af DR og TV 2

Men programrådene lever så at sige på lånt tid, for det ligger i kortene, at de i fremtiden må bevise deres eksistensberettigelse gennem en langt mere aktiv indsats, skriver Politiken.

Regeringen fremsætter i dag sit forslag til medielov, der som noget nyt etablerer et "Public Service Råd". Rådets funktion bliver at kontrollere at public service stationerne, DR og TV 2, overholder deres public service forpligtigelse.

Det er hensigten, at Public service rådet skal erstatte de nuværende programråd, der i dag fungerer som rådgivende organer for TV-stationerne. Men idéen vakte folkelig modstand, så derfor får programrådene i første omgang lov til at fortsætte på den betingelse, at de skal spille en langt mere udadvendt rolle end hidtil.

Kulturministeren kræver også, at de skal være mere kritiske og stille flere spørgsmål til DR og TV 2 som bidrag til den offentlige debat om public service.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs