BT offentliggører opsplitningsplan

MediaWatch

BT's plan, hvis hovedformål det er at nedbringe selskabets gældspost på 30 milliarder engelske pund, går ud på at opsplitte forretningerne indenfor områderne trådløs og netværk, skriver Financial Times.

Selskabet planlægger derfor i løbet af næste år, at udbyde en fjerdedel af aktierne i sin mobildivision BT Wireless, samt at kreere et nyt netværksselskab der får navnet NetCo. Sidstnævnte vil også for en fjerdedels vedkommende, kunne blive udbudt til salg. BT håber via sit initiativ, at reducere den samlede gæld med en tredjedel svarende til godt 10 milliarder engelske pund.

Udover frasalget af de ovennævnte enheder vil selskabets bredbåndsløsnings forretning, BT Ignite, også blive forberedt med henblik på et muligt aktiefrasalg. BT vil ligeledes skabe et nyt holdingselskab, samt samle sin fokus på markederne i Japan og Europa.

Sir Peter Bonfield administrerende direktør for BT udtaler, at den planlagte omstrukturering må betragtes som vidtgående og han slår i den forbindelse fast, at han ser selskabet som væsentlig mere radikal i sin politik end samtlige konkurrenter.

Opsplitningsplanen var generelt set på linje med markedets forventning og investorerne reagerede ved at sende selskabets aktie opad i dagens tidlige handel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også