MediaWatch

Europæiske børser falder

Det amerikanske aktiemarkeds reaktion ovenpå usikkerheden i forbindelse med præsidentvalget bliver i dag kopieret af de største europæiske børser. Især tele og teknologiaktierne står ligesom i gårsdagens amerikanske aktiehandel for skud, skriver CNN.

I London er FTSE 100 således ved middagstide gået 0,1 procentpoint tilbage til niveau 6468,3. I Paris er "blue chip" indekset CAC 40 faldet 0,7 procentpoint til niveau 6289,2. Frankfurts elektroniske Xetra Dax er ligeledes faldet og er med en nedgang på 0,5 procentpoint faldet tilbage til 6976,78.

Tendensen er den samme i Amsterdam, hvor AEX indekset har tabt 0,4 procentpoint, MIB 30 i Milano er faldet 0,3 procentpoint, mens SMI i Zürich indtil nu er gået 0,2 procentpoint ned. Også det paneuropæiske FTSE Eurotop 300, der er et bredt indeks over regionens største aktier, er faldet. Indtil nu er nedgangen på 0,5 procentpoint, mens dets teknologibaserede underindeks har haft et markant større fald på 1,7 procentpoint.

Frasalget i tele og teknologisektoren har betydet fald for en række af de største aktører på markedet. Selskaber som Nokia, Ericsson, France Telecom, Alcatel, Siemens, SAP, Bookham Technology, MobilCom samt BASF er alle gået tilbage i dagens handel.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs